Priročnik za Motorola T62

Vsebina paketa

Vsebina paketa T62 Twin
Radijska postaja 2
Sponka za pas 2
Baterija 2
Napajalnik 1
Nalepke 16
Navodila za uporabo 1
Varnostni priročnik 1
Garancijski list 1

Nalepke za personalizacijo:
Priložene so nalepke za personalizacijo in sledenje radijskim postajam. Za prazne nalepke uporabite permanentni marker.

Tabela frekvenc

Kanal Frekvenca
(MHz)
Kanal Frekvenca
(MHz)
Kanal Frekvenca
(MHz)
1 409.75000 8 409.83750 15 409.92500
2 409.76250 9 409.85000 16 409.93750
3 409.77500 10 409.86250 17 409.95000
4 409.78750 11 409.87500 18 409.96250
5 409.80000 12 409.88750 19 409.97500
6 409.81250 13 409.90000 20 409.98750
7 409.82500 14 409.91250

Funkcije in specifikacije

• 20 analognih kanalov
  • 121 podkod (38 kod CTCSS in 83 kod DCS)
  • iVOX/VOX
  • 20 izbirnih opozorilnih tonov za klic
  • LCD-zaslon z osvetlitvijo ozadja
  • Roger Tone
  • Priključek mikro USB za polnjenje
  • Merilnik nivoja baterije
  • Spremljanje kanala
  • Skeniranje kanalov
  • Spremljanje dveh kanalov
  • Zaklepanje tipkovnice
  • Samodejni nadzor šumov
  • Samodejno ponavljanje (drsenje)
  • Opozorilo o nizki bateriji
  • Ton tipkovnice (vklop/izklop)
  • Vir napajanja: Baterijski paket NiMH/3 x AA alkalne baterije
  • Življenjska doba baterije: do 16 ur (tipična življenjska doba baterije, profil 5/5/90. Dejanski opaženi časi delovanja se lahko razlikujejo)
    Opomba: Domet se lahko razlikuje glede na okoljske in/ali topografske pogoje.

Gumbi in zaslon za upravljanje radijske postaje

Gumbi in zaslon za upravljanje radijske postaje

1. Kanal [1–20]
  2. Ton klica [Izklopljeno, 1–20]
  3. Roger Tone [Vklop/Izklop]
  4. Spremljanje dveh kanalov
  5. Ton tipkovnice [Vklop/Izklop]
  6. Enostavno seznanjanje
  7. Glasnost zvočnika [0–7]
  8. Indikator baterije [3 nivoji baterije]
  1. Stanje [Oddajanje]
  2. Stanje [Sprejemanje]
  3. Indikator skeniranja
  4. Zaklepanje tipkovnice
  5. iVOX [Izklopljeno, L1, L2, L3] VOX [Izklopljeno, L1, L2, L3]
  6. Podkoda [0–121]

Namestitev baterij

Vsaka radijska postaja lahko uporablja NiMH akumulatorski paket ali tri enote AA alkalnih baterij in se oglasi, ko so baterije skoraj prazne.

1. Prepričajte se, da je vaša radijska postaja izklopljena.
  2. Če želite odstraniti vratca prostora za baterije, pritisnite jeziček na dnu vratc prostora.
  3. Za NiMH akumulatorski paket vstavite akumulatorski paket tako, da sta znaka in obrnjena proti vam. Upoštevajte polarnost. Za AA alkalne baterije vstavite baterije. Upoštevajte polarnost.
  4. Zaprite vratca prostora za baterije.
    Opozorilo o nizki bateriji: Ko je baterija skoraj prazna, radijska postaja občasno in po vsakem prenosu PTT oddaja zvočno opozorilo.

Vzdrževanje kapacitete baterije

1. Napolnite NiMH baterije enkrat na tri mesece, ko jih ne uporabljate.
  2. Za shranjevanje odstranite baterijo iz radijske postaje.
  3. Shranjujte NiMH baterije pri temperaturi med -20 °C in 35 °C in pri nizki vlažnosti. Izogibajte se vlažnim pogojem in korozivnim materialom.

Uporaba polnilnika Micro-USB
Polnilnik mikro-USB vam omogoča polnjenje vašega NiMH akumulatorskega paketa.

1. Izklopite radijsko postajo, preden začnete s polnjenjem.
  2. Priključite kabel mikro-USB v vrata za polnjenje mikro-USB na vaši radijski postaji.
  1. Priključite polnilnik USB v bližnjo in lahko dostopno stensko vtičnico.
  2. Prazna baterija bo popolnoma napolnjena v 8 urah.
  3. Ko se baterija polni, se bo vrstica merilnika baterije premikala.
    Opomba: Pri premikanju med vročimi in hladnimi temperaturami ne polnite NiMH akumulatorskega paketa, dokler se temperatura ne prilagodi (običajno približno 20 minut). Za optimalno življenjsko dobo baterije odstranite radijsko postajo s polnilnika v 16 urah. Ne shranjujte radijske postaje, ko je priključena na polnilnik.

Vklop in izklop radijske postaje

Pritisnite in držite gumb za vklop, da vklopite ali izklopite radijsko postajo.

1. V vklopljenem položaju radijska postaja zapiska in na kratko prikaže vse ikone funkcij, ki so na voljo na radijski postaji.
  2. Zaslon nato prikaže trenutni kanal, kodo in vse funkcije, ki so omogočene.

Nastavitev glasnosti

V stanju pripravljenosti pritisnite bodisi ali , da prikažete trenutno vrednost. Ponovno pritisnite ali , da prilagodite nastavitev glasnosti.

1. Pritisnite , da povečate glasnost zvočnika.
  2. Pritisnite , da zmanjšate glasnost zvočnika.

Ne držite radijske postaje blizu ušesa. Če je glasnost nastavljena na neudobno raven, lahko poškoduje vaše uho. Prilagodite na '0', da izklopite zvočnik.

Govorjenje in poslušanje

Vse radijske postaje v vaši skupini morajo biti nastavljene na isti kanal in podkodo, da lahko komunicirajo.

1. Držite svojo radijsko postajo 2–3 cm od ust.
  2. Pritisnite in držite gumb PTT, medtem ko govorite. Na zaslonu se prikaže ikona za oddajanje.
  3. Spustite gumb PTT. Zdaj lahko sprejemate dohodne klice. Ko to storite, se na zaslonu prikaže ikona za sprejem Rx.

Za največjo jasnost držite radijsko postajo 2 do 3 cm stran in se izogibajte prekrivanju mikrofona med govorjenjem.

Domet govora
Vaša radijska postaja je zasnovana tako, da poveča zmogljivost in izboljša doseg prenosa. Prepričajte se, da so radijske postaje med uporabo oddaljene vsaj 1,5 metra.

Gumb za spremljanje
Pritisnite in držite Skeniraj/Spremljaj 3 sekunde, da vstopite v način spremljanja in poslušate šibke signale na trenutnem kanalu. Prav tako lahko poslušate raven glasnosti radijske postaje, ko ne sprejemate. To vam omogoča, da po potrebi prilagodite glasnost.

Pritisni in govori
Časovnik za prekinitev prenosa Da bi preprečili nenamerne prenose in prihranili življenjsko dobo baterije, radijska postaja oddaja neprekinjen opozorilni ton in preneha oddajati, če neprekinjeno pritiskate gumb PTT 60 sekund.

Možnosti menija

Izbira kanala

Kanal je frekvenca, ki jo radijska postaja uporablja za oddajanje.

1. Pritisnite Meni/Zaklepanje, dokler številka kanala ne začne utripati.
  2. Pritisnite ali , da spremenite kanal. Dolg pritisk na te tipke vam omogoča hitro drsenje po kanalih za brskanje po kodah.
  3. Pritisnite gumb PTT, da zaprete meni, ali Meni/Zaklepanje, da nadaljujete z nastavitvijo.

Opomba: Vaša radijska postaja ima privzeto osem kanalov. V državah, kjer je dovoljenih 16 kanalov, lahko aktivirate kanale 9 do 16 z naslednjimi koraki:

1. Pritisnite Meni/Zaklepanje, dokler številka kanala ne začne utripati.
  1. Pritisnite in držite hkrati in 3 sekunde
    dokler ne zaslišite piska in se na kratko prikaže "16 CH".

Izbira podkode

Podkode pomagajo zmanjšati motnje z blokiranjem prenosov iz neznanih virov. Vaša radijska postaja ima 121 podkod.

Če želite nastaviti kodo za kanal:

1. Pritisnite Meni/Zaklepanje, dokler koda ne začne utripati.
  2. Pritisnite ali , da izberete kodo. Lahko držite gumb, da pospešite drsenje po kodah.
  3. Pritisnite gumb PTT, da zaprete meni, ali Meni/Zaklepanje, da nadaljujete z nastavitvijo.

Nastavitev in oddajanje tonov klica
Vaša radijska postaja lahko oddaja različne tone klica drugim radijskim postajam v vaši skupini, da jih opozorite, da želite govoriti. Vaša radijska postaja ima 20 tonov klica, med katerimi lahko izbirate.

Če želite nastaviti ton klica:

1. Pritisnite Meni/Zaklepanje, dokler se ne prikaže ikona za ton klica .
    Trenutna nastavitev tona klica bo utripala.
  2. Pritisnite ali , da spremenite in poslušate ton klica.

Če želite oddati svoj ton klica drugim radijskim postajam, nastavite isti kanal in podkodo na svoji radijski postaji in pritisnite Ton klica.

Enostavno seznanjanje

Funkcija Easy Pairing omogoča skupini uporabnikov radia, da hitro in sočasno programirajo vse svoje radijske postaje na iste nastavitve kanala in podkode. Katero koli radijsko postajo v skupini je mogoče določiti kot "vodilno radijsko postajo" in ji omogočiti, da svoje nastavitve kanala in podkode prenese na vse druge radijske postaje v skupini (radijske postaje članov) in jih kopira.

1. Izberite katero koli radijsko postajo kot "vodilno radijsko postajo". Na tej radijski postaji programirajte kanal in podkodo na želene nastavitve. (Glejte poglavji »Izbira kanala« in »Izbira podkode« v tem priročniku za uporabo.)
  2. Če želite kombinacijo kanala in podkode kopirati na vse druge "radijske postaje članov", pritisnite in držite gumb gumb na radijskih postajah članov, dokler ne zaslišite piska. Po pisku spustite gumb in počakajte na prenos z vodilne radijske postaje.
    Opomba:
  • Na zaslonu boste videli ikono ikona , ki utripa. To potrjuje, da je radijska postaja v načinu Easy Pairing in čaka na prejem nastavitev kanala in podkode z vodilne radijske postaje. Vse radijske postaje članov bodo ostale v tem načinu 3 minute.
  • Skupina z veliko radijskimi postajami mora zagotoviti, da vsi uporabniki hkrati izvedejo ta korak, da je mogoče vse radijske postaje programirati naenkrat.
  1. Na vodilni radijski postaji pritisnite in držite gumb gumb, dokler ne zaslišite dvojnega piska.
    Opomba:
    • Ob dvojnem pisku se bodo prenesle nastavitve kanala in podkode te radijske postaje, ki jih bodo prejele in kopirale vse druge (članske) radijske postaje.
    • Vodilna radijska postaja mora ta prenos izvesti, ko so vse radijske postaje članov še vedno v načinu Easy Pairing, sicer prenos ne bo zaznan.
    • Uporabnik ne sme pozabiti, da na vodilni radijski postaji ne sme spustiti gumba ob prvem (enojnem) pisku, sicer bo ta radijska postaja postala še ena radijska postaja članov. Če se to zgodi, lahko pritisnete PTT, da izstopite, in ponovite korake, opisane v #3.

Notranji glasovno upravljani prenos/glasovno upravljani prenos (ikona /ikona)
Prenos se začne z govorjenjem v mikrofon radijske postaje/avdio opreme namesto s pritiskom na gumb PTT.
L3 = Visoka občutljivost za tiha okolja
L2 = Srednja občutljivost za večino okolij
L1 = Nizka občutljivost za hrupna okolja

1. Pritisnite ikona Menu/Lock (Meni/Zaklepanje), dokler se na zaslonu ne prikaže ikona ikona. Ko je priključena zvočna oprema, se prikaže ikona ikona. Trenutna nastavitev (Off (izklopljeno), L1–L3) bo utripala.
  1. Pritisnite ikona ali , da izberete raven občutljivosti.
  2. Pritisnite gumb PTT, da zaprete meni, ali ikona Menu/Lock (Meni/Zaklepanje), da nadaljujete z nastavitvijo.
    Opomba: Pri uporabi iVOX/VOX bo prišlo do kratke zamude.

Dvojni nadzor kanala

Omogoča vam izmenično skeniranje trenutnega kanala in drugega kanala.

Če želite nastaviti drug kanal in začeti dvojni nadzor kanala:

1. Pritisnite ikona Menu/Lock (Meni/Zaklepanje), dokler se ne prikaže ikona Dual Channel Monitor (Dvojni nadzor kanala) ikona. Ikona Dual Channel Monitor (Dvojni nadzor kanala) bo utripala.
  2. Pritisnite ikona ali , da izberete kanal, nato pritisnite ikona Menu (Meni).
  3. Pritisnite ikona ali , da izberete podkodo.
  4. Pritisnite gumb PTT ali počakajte, da se izteče čas, da aktivirate dvojni nadzor kanala. Zaslon se bo izmenjeval med domačim kanalom in kanalom za dvojni nadzor.
  5. Če želite končati dvojni nadzor kanala, pritisnite ikona Menu/Lock (Meni/Zaklepanje).

Opomba: Če nastavite isti kanal in podkodo, kot je trenutni kanal, dvojni nadzor kanala ne deluje.

Toni tipkovnice

Lahko omogočite ali onemogočite tone tipkovnice. Slišali boste ton tipke vsakič, ko pritisnete gumb.

1. Pritisnite ikona Menu/Lock (Meni/Zaklepanje), dokler se ne prikaže ikona Keypad Tone (Ton tipkovnice) ikona. Trenutna nastavitev vklopljeno/izklopljeno bo utripala.
  1. Pritisnite ikona ali , da vklopite/izklopite.
  2. Pritisnite gumb PTT, da potrdite, ali ikona Menu/Lock (Meni/Zaklepanje), da nadaljujete z nastavitvijo.

Roger Tone (Roger ton)
Lahko nastavite, da bo vaša radijska postaja oddajala edinstven ton, ko končate z oddajanjem. To je podobno, kot da bi rekli »Roger« ali »Konec«, da bi drugim sporočili, da ste končali z govorjenjem.

1. Pritisnite ikona Menu/Lock (Meni/Zaklepanje), dokler se ne prikaže ikona Roger Tone (Roger ton) ikona. Trenutna nastavitev vklopljeno/izklopljeno utripa.
  2. Pritisnite ikona ali , da vklopite ali izklopite.
  3. Pritisnite gumb PTT, da nastavite, ali ikona Menu/Lock (Meni/Zaklepanje), da nadaljujete z nastavitvijo.

Keypad Lock (Zaklepanje tipkovnice)
Da preprečite nenamerno spreminjanje nastavitev radijske postaje:

1. Pritisnite in držite ikona Menu/Lock (Meni/Zaklepanje), dokler se ne prikaže indikator zaklepanja tipke ikona.
  2. V načinu zaklepanja lahko vklopite in izklopite radijsko postajo, prilagodite glasnost, sprejemate, oddajate, pošljete klicni ton, pošljete opozorilo v sili in nadzorujete kanale. Vse druge funkcije ostanejo zaklenjene.
  1. Pritisnite ikona Menu/Lock (Meni/Zaklepanje) in držite, dokler se indikator zaklepanja tipke ikona ne prikaže več, da odklenete radijsko postajo.

Skeniranje

Uporabite funkcijo skeniranja za naslednje:

• Iščite vse kanale za oddajanje neznanih oseb.
  • Poiščite nekoga v vaši skupini, ki je pomotoma zamenjal kanal ali
  • Hitro poiščite neuporabljene kanale za lastno uporabo.

Za učinkovitejše iskanje sta na voljo funkcija prioritete in dva načina skeniranja (osnovni in napredni).

• Način "Basic Scan" (osnovno skeniranje) uporablja kombinacije kanala in kode za vsakega od kanalov, kot ste jih nastavili (ali s privzeto vrednostjo kode 1).
  • Način "Advance Scan" (napredno skeniranje) bo skeniral vse kanale za vse kode; zaznal bo katero koli kodo v uporabi in začasno uporabil to vrednost kode za ta kanal.
  • Prednost ima "Home Channel" (domači kanal) (tj. kanal in podkoda, na katera je vaš radio nastavljen, ko začnete skeniranje). To pomeni, da se začetni kanal (in nastavitve kode) skenira pogosteje kot ostalih sedem kanalov, vaš radio pa se bo hitro odzval na vsako dejavnost, ki se dogaja na domačem kanalu, kot prednostno.

Za začetek osnovnega skeniranja:

1. Na kratko pritisnite gumb Skeniraj/Monitor Scan/Monitor. Na zaslonu se bo prikazala ikona Scan (skeniraj) Skeniraj in radio bo začel drseti skozi kombinacije kanala in kode.
  2. Ko radio zazna dejavnosti na kanalu, ki se ujemajo s kombinacijo kanala in podkode, se radio neha premikati in lahko slišite oddajanje.
  3. Pritisnite gumb PTT v 5 sekundah po koncu oddajanja, da se odzovete in pogovarjate z osebo, ki oddaja.
  4. Radio bo nadaljeval s premikanjem po kanalih 5 sekund po koncu katere koli prejete dejavnosti.
  5. Na kratko pritisnite gumb Skeniraj/Monitor Scan/Monitor, da ustavite skeniranje.

Za začetek naprednega skeniranja:

1. Nastavite podkodo domačega kanala na "nič" ali izklop.
  2. Na kratko pritisnite gumb Skeniraj/Monitor Scan/Monitor. Na zaslonu se bo prikazala ikona Scan (skeniraj) Skeniraj in radio bo začel drseti skozi kanale. Nobena podkoda ne bo filtrirala slišanega.
  3. Ko radio zazna dejavnosti kanala s katero koli kodo (ali brez kode), se premikanje ustavi in lahko slišite oddajanje. Zaznana in prikazana bo katera koli podkoda, ki jo morda uporablja druga stranka.
  4. Če se želite odzvati in pogovarjati z osebo, ki oddaja, pritisnite gumb PTT v 5 sekundah po koncu oddajanja.
  5. Radio bo nadaljeval s premikanjem po kanalih 5 sekund po koncu katere koli prejete dejavnosti.
  6. Na kratko pritisnite gumb Skeniraj/Monitor Scan/Monitor, da ustavite skeniranje.

Opomba:

1. Oddajanje bo na "Home Channel" (domačem kanalu), če pritisnete gumb PTT, medtem ko radio drsi skozi nedejavne kanale. Za zaustavitev skeniranja lahko kadar koli pritisnete gumb Skeniraj/Monitor Scan/Monitor.
  2. Skeniranje lahko takoj nadaljujete s kratkim pritiskom na ali , če se radio ustavi na neželenem oddajanju.
  3. Začasno lahko odstranite ta kanal s seznama skeniranja s pritiskom in zadrževanjem ali 3 sekunde, če se radio večkrat ustavi na neželenem oddajanju. Na ta način lahko odstranite več kot en kanal.
  4. Izklopite radio in ga nato ponovno vklopite ali zapustite in ponovno vstopite v način skeniranja s pritiskom na Skeniraj/Monitor Scan/Monitor, da obnovite in odstranite kanale na seznamu skeniranja.
  5. Ne morete odstraniti "Home Channel" (domačega kanala) s seznama skeniranja.
  6. V naprednem skeniranju se bo zaznana koda uporabila samo za eno oddajanje. To kodo si morate zabeležiti, zapustiti skeniranje in nastaviti zaznano kodo na tem kanalu za trajno uporabo.

opozoriloPOZOR!
Pred uporabo tega izdelka preberite Priročnik o izpostavljenosti radiofrekvenčni energiji in varnosti izdelka, ki je priložen radiu in vsebuje navodila za varno uporabo ter ozaveščenost o radiofrekvenčni energiji in nadzor za skladnost z veljavnimi standardi in predpisi.

Prenesi navodilo

Tukaj lahko prenesete polno pdf različico navodila, ki lahko vsebuje dodatna varnostna navodila, informacije o garanciji, FCC pravila itd.

Prenesi Priročnik za Motorola T62

Razpoložljivi jeziki

Kazalo vsebine